gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Община Любимец има нов международен партньор при съвместното разработване на проекти по Програма Трансгранично сътрудничество по Инструмента на предприсъединителната помощ (ИПП) България – Турция. Това е община Люлебургас, с която Любимец тепърва ще си партнира.
Амбициите и желанията на двете общини са да се постигне добра екипна работа и много реализирани проекти.
Идеята за съвместна работа идва от ръководството на община Любимец, което инициира среща с турската община. По този повод Заместник кмета на общината инж. Христо Желев, отива на специално посещение в гр. Люлебургас на 17 ноември. По време на разговора двете страни обсъдиха нуждата от сътрудничество, от обмяна на идеи и най-вече от планиране на бъдещи съвместни проекти. Те се договориха, че ще си сътрудничат по изпълнението на инфраструктурен проект.
Българската част от проекта включва изпълнението на ремонт на НЧ „Братолюбие” и цялостно асфалтиране на ул. „Васил Левски”, която е в изключително лошо състояние. От турска страна проектът ще бъде аналогичен и ще се изпълняват почти единтични дейности.
След завръщането на г-н Желев от турската ни съседка, в администрацията започна усилена работа по набиране на документацията и подготовка на проекта.