gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Новият кмет на община Любимец инж. Анастас Анастасов официално встъпи в длъжност на 7 ноември 2011 г.  След като положи клетва пред Областния управител г-жа Ирена Узунова, пред общинските съветници от трите партии, влизащи в местния парламент и пред всички присъстващи в зала „Любимец”, г-н Анастасов е новият действащ кмет за следващите 4 години. В своето първо изказване като Кмет на община Любимец той благодари на всички, които са го уважили и присъстват на церемонията, благодари на хората, гласували за промяната в общината и заяви: „Аз се надявам да оправдаем това доверие, което ни се гласува и ще работим за това”.

Официалната церемония по встъпване в правомощия на новоизбрания ОбС, Кметове на кметства и Кмет на община бе открита от г-жа Узунова, която приветства избраните кмет на община, кметове на кметства и общински съветници. Пред тях тя каза: „Не употребявайте властта за свои цели. Оправдайте очакванията на хората и градете бъдеще, което гражданите очакват от Вас. Желая Ви успешен мандат.”

След това новоизбраните общински съветници бяха поканени на трибуната, за да получат от Председателя на Общинската избирателна комисия Валя Димулска своите клетвени листи и удостоверения за избрани общински съветници. Всички заедно положиха клетва, в която се заклеха да се ръководят единствено и само от интересите на гражданите и общината.

Клетва положиха и кметовете на селата Лозен и Белица, съответно Татяна Топалова и Ангел Гинев и двамата издигнати от ПП ГЕРБ. На това първо заседание се проведе и избор на Председател на новия Общински съвет. След таен вот, за Председател на местния парламент бе избрана г-жа Мария Станкова. Тя бе избрана с мнозинство от 9 гласа от общо 17 общински съветника. В избора за този пост тя се съревноваваше с Васил Точков и Михаил Димитров.
Пред сградата на общината отец Трифон отслужи водосвет и отправи молитва пред Бога за успех на новия градоначалник. „На комуто много се дава, от него много се иска“, го предупреди той. След това го посъветва да използва опита и мъдростта си, а където не знае – да пита.
Преди да влезнат в сградата г-н Анастасов бе посрещнат от служителите на местната администрация с пита и мед и с пожелание за успешен и ползотворен мандат.
В кабинета на третия етаж от администрацията г-н Ан. Анастасов бе посрещнат от вече бившия кмет Янко Кючуков, който му пожела успех в трудното време. Новият кмет бе посрещнат и с пълна папка с настоящата кореспонденция на общината, както и списък с готови работни проекти, по които може да се работи в близко бъдеще.
След края на тържествената част новият градоначалник почерпи с бонбони всички присъстващи гости.
Официален гост на събитието бе Иван Петров депутат в 41-вото Народното събрание от Хасковски избирателен район.

Снимки от Тържествената част по встъпването в длъжност може да разгледате от тук.